Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU

Poniedziałek

05-06-2023

Śniadanie: płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem serem żółtym i papryką herbata z cytryną (zawiera: mleko, gluten)

dieta: płatki gryczane/kukurydziane b/l na napoju roślinnym, kanapka z masłem, dżem, wędlina drobiowa, papryka słupki, herbata owocowa

II Śniadanie: banan/woda

Zupa: krem z białych warzyw  na wywarze warzywnym z nasionami słonecznika (zawiera: seler, gluten)

dieta: krem z białych warzyw, natka pietruszki

II danie: naleśniki ze szpinakiem, ogórek słupki, woda z cytryną

dieta: placuszki vege z warzywami, ogóek słupki, napar z mięty

Podwieczorek: kisiel owocowy własnego wyrobu, sos jogurtowy, gorzka czekolada, herbata owocowa (zawiera: mleko, gluten)

dieta: kisiel owocowy, herbata malinowa

Wtorek

06-06-2023

Śniadanie:  płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie z masłem szynka z kurczaka, ogórek kisozny słupki, herbata miętowa (zawiera: mleko, gluten)

dieta:  płatki owsiane na napoju roślinnym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, wędlina, dżem truskawkowy, ogórek świeży słupki, herbata miętowa

II Śniadanie: jabłko/woda

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym, natka pietruszki (zawiera: seler)

dieta:  zupa jarzynowa z soczewicą, natka pietruszki

II danie:  makaron z kurczakiem i szpinakiem, trio na parze z sezamem, kompot jabłkowy  (zawiera: gluten, seler) 

dieta: makaron z warzywami, trio na parze, kompot jabłkowy

Podwieczorek: jogurt grecki z miodem i truskawkami, marchewka słupki, herbata z cytryną (zawiera: mleko)

dieta: mus truskawkowy z napojem owsianym, napar z malin

Środa

07-06-2023

Śniadanie: zupa mleczna z makaronem, kanapka z pastą mięsno-warzywną, pomidor,  herbata owocowa (zawiera: mleko, gluten)

dieta: napój owsiany z makaronem bezglutenowym,  kanapka z masłem roślinnym, dżem, ogórek słupki, pomidor, herbata owocowa

II Śniadanie: gruszka/woda

Zupa: zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym (zawiera: seler)

dieta: zupa jarzynowa z kasza jaglaną

II danie: leczo  z indyka z cukinią, ryż biały, surówka z marchewki i jabłka z sosem jogurtowym, woda z pomarańczą (zawiera: mleko)

dieta: ryż z warzywami, makaron bezglutenowy z warzywami,surówka z marchewki i jabłka, napar z mięty

Podwieczorek: chałka drożdżowa z dżemem wiśniowym, papryka kolorowa słupki, herbata czarna  (zawiera: mleko)

dieta: pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, papryka kolorowa słupki, herbata czarna

Czwartek
08-06-2023

 

 

 

 

 

Śniadanie: Dzień wolny

dieta:

II Śniadanie:

Zupa:  

dieta: 

II danie: 

dieta:

Podwieczorek:  

dieta:

Piątek
09-06-2023

Śniadanie:  kakao, pieczywo pszenno-żytnie z pastą z makreli, ogórek kiszony słupki,  herbata owocowa (zawiera: mleko, gluten, ryba, jaja)

dieta: kakao na napoju owsianym, pieczywo pszenno-żytnie z masłem roślinnym, dżem, ogórek świeży, herbata owocowa

II Śniadanie: melon/woda

Zupa: krem z dyni i batatów  (zawiera: seler)

dieta: krem z dyni i batatów

II danie: makaron z pesto z pestek dyni,  marchewka gotowana z masłem, surówka Colesław, woda z cytryną i miętą (zawiera: gluten, mleko)

dieta: makaron bezglutenowy z   warzywami,  surówka z Colesław, woda z cytryną i miętą

Podwieczorek: biszkopty lady fingers, jabłko porcja, herbata czarna (zawiera: gluten)

 dieta: herbatniki bezglutenowe, jabłko porcja, herbata owocowa

 

Powyższy jadłospis, z przyczyn od nas niezależnych, może ulec zmianie. 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2023-06-06 08:00:45
Ilość wyświetleń: 16090
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej