Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
19-07-2021

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku/herbata miętowa, pieczywo pszenno-żytnie z masłem , wędliną drobiową, ogórek kiszony talarki (zawiera: mleko 2%, gluten, gorczyca)

II Śniadanie: winogrona/jabłka woda mineralna 

Zupa: krem ziemniaczany z grzankami , natką pietruszki ( zawiera: gluten, seler, gorczyca)

II danie:   naleśniki z twarogiem, z dodatkiem sosu jogurtowego, ogórki swieże słupki, dieta nalesniki z dżemem, lemoniada  (zawiera: mleko, gluten, jaja)

Podwieczorek:  kanapki z masłem, pomidorem ze szczypiorkiem, napar z mięty (zawiera:  gluten, mleko)

Wtorek

20-07-2021

Śniadanie:  kawa inka na mleku/herbata czarna,  pieczywo pszenno-żytnie z masłem serem żółtym, pomidorem, (zawiera: gluten, mleko 2%)

II Śniadanie:  banany/jabłka  woda mineralna

Zupa:  owocowa z makaronem, włoszczyzną  (zawiera: seler, gluten, truskawki, mleko)

II danie:  udka z kurczaka /porcja/ z pieca, ryż z curry, fasolka szparhowa żółta na parze, buraki ugotowane podane na zimno, woda z cytryną i miętą (zawiera:  gluten, gorczyca, udka z kurczaka b/s, zioła)

Podwieczorek:  budyń czekoladowy z musem porzeczkowym, dieta kaszka ryżowa z musem (zawiera: mleko 2%, czerwona porzeczka, cukier trzcinowy)

Środa
21-07-2021

Śniadanie:  płatki żytnie na mleku/herbata czarna z miodem, pieczywo pszenno-żytnie z pastą twarogową ze szczypiorkiem /własny wyrób/, ogórek świezy słupki (zawiera: gluten, mleko 2%, twaróg półtłusty)

II Śniadanie: morele/arbuz , woda mineralna

Zupa: buraczkowa z ziemniakami na udkach z kurczaka b/s, natka pietruszki (zawiera: seler, gorczyca, gluten)

II danie:  gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana na parze, sałatka z oórka kiszonego z cebulką, sok naturalny (zawiera: gorczyca, szynka b/k, seler, gluten)

Podwieczorek:  bułki maślne z dżemem z czarnej porzeczki, jabłka porcja, napar z melisy  (zawiera: gluten)

Czwartek
22-07-2021

Śniadanie:  kakao/herbata miętowa pieczywo pszenno-żytnie z  pastą jajeczną ze szczypiorkiem /wyrób własny/, dieta kanapki z masłem wędlina drobiową, kolorowa papryka  (zawiera: gluten, mleko 2%)

II Śniadanie:  brzoskwinia/jabłka  woda mineralna 

Zupa: krupnik z ziemniakami na udkach z kurczaka (zawiera: gluten, seler, gorczyca)

II danie: gulasz wołowy z dodatkiem ogórka kiszonego, oregano, bazylii, kasza jęczmienna na parze,  kompot z czarnej porzeczki, (zawiera: gorczyca, gluten, mleko 3,2%)

Podwieczorek:  galaretka z owoców leśnych, nektarynka porcja, (zawiera: mleko)

Piątek
23-07-2021

Śniadanie:  kakao/herbata z dzikiej róży, pieczywo pszenno-żytnie z pastą mięsną /własny wyrób/, rzodkiewka (zawiera: mleko, gluten, gorczyca, udka z kurczaka)

II Śniadanie:  banany/jabłka   woda

Zupa:  marchewkowa z natką pietruszki na wywarze drobiowym  (zawiera: gluten, seler, udka z kurczaka b/s)

II danie: kotlety jajeczne smazone z sosem musztardowym ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, napar z malin  (zawiera: jaja, gluten)

Podwieczorek:  jogurt naturalny  z malinami,  (zawiera: mleko, gluten)

SKŁADNIKI POSZCZEGÓLNYCH POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTKI ŻŁOBKA

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2021-07-19 11:29:49
Ilość wyświetleń: 6538
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej