Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
26.10.2020

Śniadanie:  kawa inka z mlekiem/herbata czarna z cytryną i miodem , pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową czerwoną papryką (zawiera: gluten, mleko, gorczyca)

II Śniadanie: jabłka/gruszki woda  mineralna 

Zupa:  żurek z  ziemniakami i zieleniną  (zawiera: gluten, seler, gorczyca)

II danie: makaron z twarogiem i owocami, kompot śliwkowy  (zawiera: gluten, mleko, jabłka, cynamon )

Podwieczorek: pieczywo mieszane z masełkiem, pomidorem z cebulką, herbata owocowa  (zawiera: gluten)

Wtorek

27.10.2020

Śniadanie: płatki jęczmienne  na mleku/herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem sałatą serem żółtym, rzodkiewka, herbata (zawiera: gluten, mleko)

II Śniadanie: melon/śliwki woda mineralna 

Zupa:  rosół drobiowo-wołowy z włoszczyzną i makaronem (zawiera: gorczyca, seler)

II danie:  potrawka drobiowa z warzywami, ryż na parze, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, odrobina majonezu, zioła, sok naturalny jabłkowy  (zawiera: gorczyca, mleko, gluten)

Podwieczorek: ślimaki z serem /własny wypiek/, owoce porcja, herbata

Środa
28.10.2020

Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem /napar z melisy,  pieczywo mieszane z pasztetem /własny wyrób/, pomidor (zawiera: mleko, gluten, gorczyca)

II Śniadanie: śliwki/banany woda mineralna 

Zupa:  cebulowa  z ziemniakami, natką pietruszki (zawiera: gorczyca, seler, gluten)

II danie: polędwiczki wieprzowe zapiekane w porach, kasza gryczana, sałata rzymska z kukurydzą sosem winegre,  lemoniada  (zawiera: gorczyca, gluten)

Podwieczorek: budyń śmietankowy z owocami, (zawiera: mleko, borówki)

Czwartek
29.10.2020

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku/ herbata z dzikiej róży, bułki pszenne i grahamki z pastą awokado z koperkiem (zawiera: gluten, jaja, mleko)

II Śniadanie: winogrona/gruszki woda  mineralna 

Zupa: krem z dyni z zieleniną, ziemniakami (zawiera: gorczyca, seler)

II danie: gulasz cielęcy w sosie własnym, ziemniaki, marchewka mini na parze, mizeria z ogórka świeżego z koperkiem i śmietaną, kompot jabłkowy   (zawiera: gorczyca, gluten, mleko)

Podwieczorek: jabłka pieczone z płatkami migdałów, miodem, cynamonem, herbata miętowa 

Piątek
30.10.2020

Śniadanie: kakao na mleku/herbata, pieczywo mieszane z pastą makreli (zawiera: gluten, gorczyca, mleko)

II Śniadanie: banany/jabłka woda  mineralna 

Zupa:  neapolitańska z zieleniną, cukinią (zawiera: gorczyca, seler)

II danie: kotlety jajeczne ze szczypiorkiem, ziemniaki puree z koperkiem, szpinak z masłem i czosnkiem, ogórek kiszony słupki, herbata malinowa       (zawiera: gluten, jaja, mleko)

Podwieczorek: rogaliki maślane z dżemem, owoce porcja, herbata miętowa (zawiera: gluten)

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-10-26 08:03:01
Ilość wyświetleń: 2414
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej