Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

DZIEŃ MENU
Poniedziałek
12-04-2021

Śniadanie: płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, pomidorem, herbata owocowa (zawiera: mleko,gorczyca)

II Śniadanie:  banany/jabłka woda mineralna

Zupa: marchewkowa z zieleniną (zawiera: seler, gluten)

II danie: makaron świderki z sosem pomidorowy,warzywami, sok naturalny (zawiera: gluten)

Podwieczorek: rogaliki maślane z masłem i miodem, herbata czarna z cytryną ( zawiera: gluten, mleko)

Wtorek

13-04-2021

Śniadanie: kawa inka/herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, pastą ciecierzycy papryka czerwona (zawiera: gluten, mleko)

II Śniadanie: jabłka/marchewka  woda mineralna

Zupa:  krem z soczewicy z grzankami, koperkiem  (zawiera: seler, gorczyca)

II danie: bitki schabowe w sosie własnym, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką, kalfior na parze, napar z miety (zawiera: mleko,gorczyca, gluten)

Podwieczorek: koktajl mleczny z owocami, biszkopty  (zawiera: mleko, gluten)

Środa
14-04-2021

Śniadanie: płatki jaglane na mleku/herbata malinowa,pieczywo mieszane z masłem wędliną wieprzową, ogórek kiszony (zawiera: gluten, mleko, gorczyca)

II Śniadanie: banany/jabłka,  woda mineralna

Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami  (zawiera: gorczyca, seler)

II danie: zapiekanka ziemniaczana z mięsem  z sosem pomidorowym, kompot z owoców leśnych  (zawiera: gorczyca, seler, mleko)

Podwieczorek: galaretka z granatem, herbatniki be-be (zawiera:  gluten)

Czwartek
15-04-2021

Śniadanie: kawa inka/napar z melisy, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, rzodkiewka  (zawiera: mleko, gluten)

II Śniadanie: banany/mandarynki  woda mineralna

Zupa: kartoflanka z ryżem, natką pietruszki  (zawiera: seler, gorczyca)

II danie: gulasz wiepszowy z warzywami, kasza pęczak, napar z malin  (zawiera: gorczyca, mleko, gluten)

Podwieczorek: chałka drożdżowa, owoce porcja, herbata miętowa (zawiera: gluten)

Piątek
16-04-2021

Śniadanie: płatki gryczane  na mleku/herbata czarna z miodem, pieczywo mieszane  z masłem wędliną, papryka czerwona  (zawiera: mleko, gluten, gorczyca)

II Śniadanie: gruszki/jabłka  woda mineralna

Zupa: pomidorowa z makaronem   (zawiera: seler, gorczyca)

II danie: kotlety jajeczne ze szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem, szpinak z masełkiem, brukselka na parze, kompot  (zawiera: jaja, mleko, gluten)

Podwieczorek: kisiel truskawkowy z owocami, biszkopty  (zawiera: gluten)

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2021-04-12 14:01:20
Ilość wyświetleń: 4893
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej